Online geld verdienen met een eigen site

Geplaatst op 03-03-2022

Affiliate marketing biedt de mogelijkheid om online geld te verdienen met een eigen site. Daarbij treedt u op als zogeheten affiliate publisher. Dat is een tussenpersoon met een eigen website die de bezoeker door middel van een affiliate link verwijst naar de website van de merchant (adverteerder). Op deze site kan de bezoeker het gewenste aanschaffen. Omdat de affiliate link een unieke link is, die door middel van een code aan u is gekoppeld, kan er een affiliate vergoeding aan u toegekend worden.

U kunt zich aanmelden bij een affiliate platform zoals Daisycon om toegang te krijgen tot een grote hoeveelheid promotiemateriaal die kan worden gebruikt om producten op basis van affiliate marketing te promoten. Bij Daisycon is een groot aantal adverteerders aangesloten waarvan u de producten eenvoudig kunt promoten met een affiliate script. Daisycon houdt ook de statistieken rondom de verdiensten en het aantal keer dat er op een link geklikt wordt bij.

Binnen Daisycon zijn naast de banners en tekstlinks (die eenvoudig handmatig te plaatsen zijn) ook data feeds beschikbaar die u kunt integreren in uw affiliate webshop met behulp van het affiliate script van Vrolijk Internet Services. Op deze manier kunnen nieuwe producten geautomatiseerd worden toegevoegd. Daarbij kunt u het zo instellen dat nieuwe producten automatisch in een passende productcategorie geplaatst worden. Omdat de feeds periodiek opnieuw worden ingelezen, zullen updates in de feed ook binnen uw webwinkel worden verwerkt.

Het affiliate script is eenvoudig te installeren op een eigen webhosting pakket. Op de website van Vrolijk Internet Services vindt u de handleiding met het stappenplan. Heeft u nog geen webhostingpakket dan kunt u deze in combinatie met het script aanschaffen. U kunt dan een eigen domeinnaam kiezen die Vrolijk Internet Services voor u zal registreren. Ook zal het script direct op uw nieuwe webhosting pakket geïnstalleerd worden, zodat u dat zelf niet meer hoeft te doen.